OM OS

De spanske lækkerier er rykket ind på Frederiksgade

Hos Tapas & Paella i Casa de Antonio på Frederiksgade får du ægte spansk mad, som de serverer det på tapas barerne i Spanien. Ambitionen er at få flere ud at spise til overkommelige priser.

 

De spanske lækkerier, som de serverer på Tapas og Paella er lavet af en spansk kok netop ankommet til Danmark. Og det kan man godt mærke. Smag og udseende går op i en højere enhed i restauranten på Frederiksgade. På bordet ved baren er udstillet to eksklusive griseflanker - det attraktive jamón serrano eller serrano skinke, som vi kender det på dansk. Tjenerne er i flotte, spanske kjoler, og suppleret af en rigtig hyggelig stemning, hvor spanske fraser klinger smukt ude fra køkkenet, er det lidt som at komme til mini-Spanien, når man sætter tænderne i en queso de cabra con cebolla caramelizada (flamberet gedeost med karamelliserede løg).

Spanske Antonio Fog åbnede restauranten på Frederiksgade 2. januar. I forlængelse af Brasserie Belli og Det Grønne Hjørne. De kan alle noget forskelligt og supplerer hinanden godt.

Hovedattraktionen hos Tapas & Paella er tapas. Kokken vælger hver dag 15-16 forskellige tapas, som ryger på dagens menu. Herfra kan gæsterne vælge frit og får på den måde frisklavede tapas ved bestilling. Du kan også få paella og større retter med kød. Alt med et spansk twist, hvilket vil sige, at bestiller du en oksebøf, står den op på et spyd i stedet for at ligge på en tallerken.

 

Vi ligger tæt på musikhuset og Aarhus teater. Skal du hør/se musik i musikhuset eller se et teater stykke i Aarhus teater, så starte aftenen hos os med lækker tapas og en god spansk vin.

Alle skal kunne gå ud at spise
 

Antonio Fog er, som navnet antyder, spansk af fødsel, men han har af flere omgange boet i Danmark med sin danske hustru. Blandt andet i Aalborg, hvor Antonio Fog læste økonomi og ledelse. Nu er de efter en længere periode i Spanien igen i landet.

"I Spanien går man ud og spiser, fordi man er sulten, ikke fordi der er en anledning," forklarer Antonio Fug, der har erfaring med restaurationsbranchen fra hjemlandet, hvor han også driver en restaurant.

Han vil gerne inspirere århusianerne til også at komme mere ud, som spanierne, der ofte er ude flere gange om ugen.

"Det behøver ikke koste 700 kr., når du går ud og spiser. Her får du 5- 6 forskellige retter til små penge," siger Antonio Fog.

Det er netop grunden til, at byens lækkersultne ifølge Antonio Fog skal besøge restauranten. Det er en oplevelse, som er til at betale. 

"Alle skal kunne gå ud at spise," er tankegangen.

Ikke bare en restaurant
 

De mange tusinde studerende i byen kan lade sig lokke af studierabat og alkohol, der sidder lidt løst på hånden.

Som i Spanien er der nemlig ikke målebæger i baren, så hvis du bestiller en mojito, er det på håndmål og efter smag, rommen hældes i. Og selvom køkkenet lukker kl. 21 hver dag, er gæster mere end velkomne til at blive til senere. Faktisk vil Antonio Fog helst have, at restauranten bliver et sted, man bliver efter spisning til en spansk drink eller to.

Når restauranten er kommet godt i gang, vil Antonio Fog ugentligt afholde et hyggeligt tapas-arrangement. Idéen er, at kokkene i to timer kokkererer og serverer alle slags tapas, som besøgende til en fast pris kan spise frit af. All you can eat på spansk.

TEL +45 86 188 188

Frederiksgade 52, 8000 Aarhus C

© 2023 by Tapas & Paella. Proudly created with Wix.com